Male hirurške intervencije na kapcima

Na koži kapaka postoje brojne promene koje zahtevaju uklanjanje iz medicinskih kao i iz estetskih razloga. Među najčešćim su: papilomi, veruke-bradavice, molusci, fibromi, lipomi, angiomi, senilne i seboroične keratoze, xantelazme. Od potkožnih promena najčešća intervencija je ekskohleacija halaciona – čmička koji predstavlja začepljenje lojne žlezde uz inkapsulaciju lojnog i zapaljenskog sadržaja.

Koža kapaka je tanka i dobro prokrvljena te ima dobru regenerativnu sposobnost. Ali ta dobra prokrvljenost može dovesti do značajnih krvarenja prilikom intervencija skalpelom. Upravo zbog toga smo intervencije unapredili Elektrohirurškim nožem koji je istovremeno i kauter.

Elektrohirurška jedinica kojom smo unapredili naš asortiman aparata je proizvod poznate italijanske kompanije LED Spa, čija je pouzdanost sertifikovana EC sertifikatom visoke kategorije. U istom momenu i sečemo i koagulišemo, a uz pomoć različitih nastavaka u mogućnosti smo da odstranimo i najfinije promene. Nastavci su u obliku kuglice, špatule, noža, iglice kao i omče.

Male hirurške intervencije na kapcima, dr Sandra Jovanović

Iglicom možemo ući u patološki folikul trepavice i odstraniti trepavice koje rastu u pogrešnom pravcu (prema oku)-Trichiasis.

Male hirurške intervencije na kapcima, dr Sandra Jovanović

Male hirurške intervencije na kapcima, dr Sandra Jovanović