Povodom Nedelje borbe protiv glaukoma do 50% popusta na određene preglede!

NPovodom Nedelje borbe protiv glaukoma do 50% popusta na određene preglede!, dr Sandra Jovanovićedelja borbe protiv glaukoma obeležava se svake godine u martu u svim zemljama u svetu. Ove godine obeležiće se od 6. do 12.marta. Ovu akciju je pokrenula Svetska antiglaukomska asocijacija-(World Glaucoma Association  – WGA). Cilj akcije je podizanje svest o glaukomu, njegovoj učestalosti, faktorima rizika, načinu  postavljanja dijagnoze, praćenju i lečenju.

Pregled pacijenta sa sumnjom na glaukom obuhvata:

  • Detaljna anamneza / nasleđe, opšta oboljenja, lekovi, očna oboljenja, intervencije, povrede.
  • Određivanje vidne oštrine na daljinu i blizinu uz korekciju,
  • Merenje intraokularnog pritiska,
  • Pahimetriju,
  • Gonioskopiju,
  • Pregled prednjeg segmenta oka na biomikroskopu – analiza dubine prednje očne komore, stanje sočiva
  • Pregled zadnjeg segmenta oka  – analiza stanja glave očnog živca,
  • OCT očnog živca i sloja nervnih vlakana kako bi se verifikovao stepen oštećenja u morfološkom smislu i olakšalo objektivno praćenje,
  • Funkcionalnost očnog živca analiziramo pomoću snimanja kompijuterizovanog vidnog polja.

Povodom Nedelje borbe protiv glaukoma do 50% popusta na određene preglede!, dr Sandra JovanovićSpecijalistička oftalmološka ordinacija dr Sandra Jovanović u potpunosti je osposobljena za dijagnostiku i lečenje glaukoma, a u svojim tekstovima već smo više puta ukazivali na ovaj problem na koji Svetska antiglaukomska asocijacija (WGA) svake godine posebno ukazuje u toku Nedelje borbe protiv glaukoma.

Naši tekstovi:

Najteže stanje u oftalmologiji – neovaskularni glaukom
Glaukom, tihi ubica vida!
Kako što preciznije izmeriti vrednost intraokularnog pritiska?

Povodom Nedelje borbe protiv glaukoma do 50% popusta na određene preglede!, dr Sandra JovanovićPovodom Nedelje borbe protiv glaukoma do 50% popusta na određene preglede!, dr Sandra JovanovićU želji da se pridružimo ovoj akciji u toku trajanja Nedelje borbe protiv glaukoma,, od 7. do 12. marta na sve navedene preglede zasebno ili u paketima odobravamo čak 50% popusta.

Zbog toga što je glaukom, kako smo i pisali, tihi ubica vida, ne dozvolite da se to dogodi i Vašim očima, iskoristite posebne uslove i učestvujte zajedno sa nama u Nedelji borbe protiv glaukoma, pozovite nas i zakažite na 066403174 ili 021403174 kao i na našem sajtu.

Vidimo se !

Povodom Nedelje borbe protiv glaukoma do 50% popusta na određene preglede!, dr Sandra Jovanović