Ultrazvuk u oftalmologiji

Ultrazvuk u oftalmologiji, dr Sandra Jovanović Pri upotrebi ultrazvuka u oftalmologiji koristimo:

A sondu za merenje aksijalne dužine oka, samim tim možemo pratiti rast oka u sklopu miopije u dečijem uzrastu i u periodu puberteta, takođe aksijalnu dužinu merimo i u sklopu određivanja jačine sočiva potrebnog za ugradnju pri operaciji katarakte.

B sondom dobijamo 2D sliku o onome što se dešava na zadnjem segmentu oka što nam je dragocena informacija ukoliko je pregled onemogućen prisustvom krvi u oku – hemoftalmus ili prisustvom guste katarakte. Tako saznajemo da li na oku postoji ablacija retine, vitreo-retinalne proliferacije kod uznapredovale dijabetesne retinopatije, tumor u oku (primarni ili sekundarni), strano telo i još mnogo toga.

Ultrazvuk u oftalmologiji, dr Sandra JovanovićPostoji mogućnost primene i UBM sonde kojom se do detalja analizira prednji segment oka i veoma skrivena regija zadnje očne komore i cilijarnog sulkusa uz dodatak i sonde za pahimetriju – merenje debljine rožnjače.

Oftalmološka ordinacijia dr Sandra Jovanović poseduje oftalmološki ultrazvučni aparat najnovije generacije Compact Touch firme Quantel Medical. Ovaj aparat poseduje B sondu najnovije generacije sa frekvencom od 15MHz i 30% poboljšanom rezolucijom. To nam omogućava brže, lakše i preciznije postavljanje dijagnoze.

Zakažite termin pregleda za sebe ili za člana porodice pomoću naše online forme za zakazivanje ili pozivom na brojeve telefona +381 (66) 403-174 ili +381 (21) 403-174.

Vidimo se!

Ultrazvuk u oftalmologiji, dr Sandra Jovanović